Zeefdruk Set Mini

Beschrijving

Textiel met jouw eigen ontwerpen zelf afdrukken in een mooie kwaliteit

De perfecte zeefdruk set voor beginners

Deze kleine maar fijne zeefdruk kit voor beginners bevat alle benodigde materialen voor de hobby-zeefdruk om eigen ontwerpen op T-shirts, papier, leer of karton in n kleur af te drukken. Met deze set kunnen afbeeldingen tot A4-formaat (21.0 x 29.7 cm) zelf worden bedrukt in een hoogwaardige kwaliteit. Gedetailleerde stap-voor-stap zeefdrukinstructies vind je hier op onze website onder Zelf zeefdrukken maken. Voor afdrukken in grotere formaten zijn er meerdere sets verkrijgbaar.

In aanvulling op deze set, heb je nog wel een inkjet printer nodig, gewoon in de winkel verkrijgbaar, zodat je jouw ontwerp voor de zeefbelichting op films kunt afdrukken. Je kunt jouw motief ook direct op de film tekenen. Daarvoor is een goed dekkende zwarte stift het meest geschikt.

Met deze zeefdruk kit kun je het volgende: Deine eigenen Motive im Siebdruckrahmen belichten und anschlieend auf unterschiedliche Materialien drucken. Mit diesem Set kannst Du z.B. 50 T-Shirts sehr hochwertig und haltbar selber bedrucken.

Het leukste van zeefdruk: Zelfs als jouw raam al voorzien is van een ontwerp, kun je het raam hergebruiken. Het oude ontwerp kun je met een remover gewoon uit de zeef wassen en een nieuw ontwerp belichten. Hiervoor gebruik je eventueel een halogeenlamp (400 watt) of gewoon het zonlicht. Zo kun je elke keer opnieuw nieuwe sjablonen maken en gebruiken.

Inhoud
Hoeveelheid Artikel
1 Zeefdrukraam Aluminium 54T DIN A4 (21,0 x 29,7cm)
1 Zeefdruk rakel 26cm
1 Holrakel
1 Houten spatel
10 Films voor inkjetprintersr DIN A4
Chemie
1 240g Foto emulsie Easy Blue
1 250ml TEXBASIC zwart
1 250ml Zeef ontvetter
1 250ml Bio zeefreiniger
1 250ml remover
129,00 €
incl.19% Omzetbelasting, Plus Verzending
Direct beschikbaar

Snelle verzending. We dispatch several times a day.
Veiligheid eerst. Veel verschillende, veilige betaalmethoden.

  • Artikelnummer: 975
  • Verzendgewicht: 2,33 kg
  • In de aanbieding sinds: 08.04.2014
  • TARIC: 84431920
Klanten kochten hierbij de volgende producten
1. Gele lamp voor de zeefdruk

Foto-emulsies mogen in principe niet onder UV-licht worden verwerkt. Het maken van sjablonen is niet mogelijk bij daglicht. De eenvoudigste manier om foto-emulsies te beschermen tegen voortijdige ontwikkeling, is de emulsie te gebruiken onder geel licht. Gebruik onze UV-vrije gele lamp met minstens 40 Watt. Verwissel ze ook alstublieft niet met gewone feestverlichting voor lichtsnoeren!

2. Zeefdruk belichtingslamp

Belichtungslampe

3. HyprPrint TEXPRO wit

Zeefdrukinkt HyprPrint TEXPRO Dekkende zeefdruktinkt op waterbasis voor textiel van katoen (ook gemengde vezels) en synthetische stoffen Kleurtint: Wit Eigenschappen: Hoge dekking door zeer hoge pigmentatie Op waterbasis, eenvoudig te reinigen met Bio zeefreiniger Houdt de zeef lang open zonder retarder Hitte-fixering mogelijk door strijken (of met de oven, stroomdroger, transferpers) Vrij van schadelijke stoffen, veganistisch en volgens Oeko-Tex Standard 100 geproduceerd. Groot kleurassortiment met 30 kleuren en twee basis-zeefdruk pasta's Richtlijnen voor het afdrukken: Voor textieldruk met zeefdrukgaas 32T tot 120T. Witte kleur 32T-54T. Met water te verdunnen tot 10% Rakel hardheid: 60-75 Shore Dekking van de afzonderlijke kleur Sommige kleuren hebben een lagere dekking. Dit geldt met name voor alle kleuren die geen hoeveelheid wit bevatten. De neon kleuren en CMYK-kleuren hebben een lagere dekking en geven alleen op witte stoffen een optimaal effect. Bij het afdrukken op donkere stoffen met neon kleuren moet er vooraf eerst een witte ondergrond worden bedrukt. Deze ondergrond kan vervolgens overdrukt worden met neon kleuren. Alle andere kleuren kunnen meerdere keren overdrukt worden tot de gewenste dekking is bereikt. Zeefdruk op synthetische vezels (polyester) Bij het afdrukken op polyesterweefsel kan een sublimatie-effect optreden. Dit uit zich door het uitlopen van de textielkleur van het polyester in de inkt door het verwarmen. Om dit te voorkomen, wordt een zwarte sublimatieblocker gebruikt die vooral als een grenslaag gedrukt wordt. Dit moet ook gebruikt worden bij de productie van zeefdruktransfers voor de transfer op polyester stoffen. De grenslaag wordt dan als laatste laag afgedrukt. Drogen Voor een goede wasbestendigheid moet de verf indirect gedroogd worden bij 150 C. Het is gebruikelijk om de kleur met een tussendroger of droogtunnel te fixeren. Voor thuisgebruik, is een haardroger, hetelucht fhn of een transferpers geschikt. Na het drogen van de kleur kunt u het ook strijken. Wij bieden ook een verharder/ fixatie-product aan dat de wasbestendigheid van de prints aanzienlijk verbeterd en het luchtdrogen versneld. Alle kleuren kunnen als n-component onmiddellijk gedrukt en gemengd worden. Houdbaarheid is minimaal 1 jaar. Wij kunnen niet garanderen dat de kleur zonder verharder / katalysator zich hecht op alle textiel. Als de afdrukken na een wasbeurt bij 40 C niet houden, meng dan 1-3% van de verharder met de inkt afhankelijk van het gewicht.

4. Zeeftape

Stevige, slijtvaste zeeftape voor het afplakken van de zeef op de druk- en rakelzijde. Breedte 50 mm, totale lengte: 33 meter. Hierdoor komt er geen inkt op de zijkanten van de zeef bij het afdrukken. De plakband is gemakkelijk van de zeef te verwijderen en laat geen sporen van lijm achter op de zeef. Het kan ook worden gebruikt om hele motieven af te dekken. Vooral wanneer veel motieven in een zeef worden belicht, kunnen individuele gebieden gemakkelijk worden afgeplakt. De tape is flexibel en gemakkelijk af te scheuren.

5. Zeefdrukraam DIN A4 + Aluminium 54T

DIN A4 + zeefdrukraam uit aluminium voor zeefdrukken op verschillende materialen. Dit raam is met 54T zeefdrukgaas bedekt. Het gaas is met de weefsellijm KIWO stevig vastgehecht op het zeefdrukraam waardoor een continue, gelijke zeefspanning wordt bereikt. Het 54T A4 aluminium raam is onze bestseller, want met dit zeefdrukraam voor textieldruk kun je erg donker (zelfs zwart) textiel, maar ook heel goed licht textiel bedrukken. De 54T is onze all-rounder die geschikt is voor iedereen die wil afdrukken op zowel licht als donker textiel. Het raam is geschikt voor alle inktsystemen. Maat binnen: 37cm x 29cm Maat buiten: 43cm x 35cm Profiel: 2,4cm H x 2cm W

6. TEXBASIC dekkend wit 250 ml

Textieldruk inkten op waterbasis, die ook kunnen worden afgedrukt op papier en karton. Specialiteit: Hoogste dekking op lichte textiel. Laat geen merkbare grip achter.