Zeefdrukmachine HyprPress 100

Beschrijving

De kleine maar fijne zeefdrukmachine HyprPress 100 is een voordelig maar zeer veelzijdig apparaat voor de productie van kwalitatief hoogwaardige en duurzame zeefdrukken op textiel en andere materialen. Het apparaat gemaakt door HyprPrint is volledig gemaakt van staal en zeer solide, zelfs in kleine ruimtes is het snel opgebouwd en klaar voor gebruik. Met dit drukapparaat is professioneel afdrukken ook mogelijk in een kleine ruimte. Door het eenvoudige ontwerp en gebruiksgemak, is het geschikt voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Mogelijke toepassingen:
Met deze druktafel kun je bijvoorbeeld T-shirts en katoenen tassen bedrukken in zwart-wit. Maar het kan ook andere vlakke materialen bedrukken. In principe, kan alleen de drukplaat grootte en hoogte van de druk arm van het apparaat een beperking zijn. Materialen met een maximale profielhoogte van 1.5 cm kunnen worden bedrukt. De productie van meerkleurige zeefdrukken is met deze druktafel ook mogelijk. Je hebt dan wel voor elke kleur een eigen zeef nodig. Je kunt hier beter met een zeefdruk-carrousel werken, waar je verschillende zeefdrukramen voor verschillende kleuren kunt inspannen en die je optimaal kunt plaatsen voor een druk. Zo hoef je niet steeds opnieuw zeefdrukramen te verwisselen en in te stellen, wat zeer veel tijd in beslag neemt.

Mogelijk drukoppervlak:
Het standaard drukoppervlak van het apparaat met de bijbehorende drukplaat is 55 cm x 44.5 cm. Op dit apparaat is de drukplaat voor het opspannen van het textiel stevig met 4 schroeven bevestigd op de druktafel. De HyprPress 1000 geeft aanzienlijk meer comfort met een speciaal klemsysteem en beweegbare drukplaat. De drukplaat kan echter later eenvoudig worden vervangen door een plaat in een ander formaat of een nieuwe drukplaat. Met het apparaat kunnen grote afdrukken tot DIN A1 gemaakt worden.

Maximale hoogte materiaal:
De druk arm is in hoogte verstelbaar, hierdoor kunnen materialen met een profieldikte tot 1.5 cm worden bedrukt. Een verbeterde verstelbaarheid in hoogte bieden de apparaten HyprPress 1000 en 1500 HyprPress

Het aantal eenkleurige afdrukken per uur is ongeveer:
Met het apparaat kunnen 150 afdrukken per uur worden gemaakt

Montage:
Het apparaat is snel te monteren. Er hoeven alleen maar enkele onderdelen te worden gemonteerd. Het moet bovendien ook stevig op een tafelblad worden vastgezet. Hiervoor kun je gebruik maken van de bijgeleverde schroeven.

Uitbreidingsmogelijkheden:
De HyprPress 100 kan heel gemakkelijk met de HyprLight 100 uitgebreid worden.
Je kunt het apparaat uitbreiden met deze belichter die direct op de druktafel wordt vastgemaakt. Je kunt dan direct jouw zeefdrukraam eenvoudig op de druktafel belichten.

Mogelijke afmetingen:
In dit apparaat kunnen zeefdrukramen met een profielhoogte tot 4 cm worden ingespannen. De grootte van het frame is hierbij niet relevant. Al onze zeefdrukramen passen in deze druktafel.

Zeefdruk set:
Dit apparaat is afzonderlijk verkrijgbaar, of in een set voor textieldruk, de MAXI SET

Totale grootte van het apparaat zonder raam:
63cm x 50cm inclusief drukplaat

Omvang van het apparaat:
HyprPress 100 zeefdrukmachine met drukplaat
Eenvoudige montagehandleiding

Garantie: 2 jaar garantie (behalve drukplaat)

159,00 €
incl.19% Omzetbelasting, Plus Verzending
Product uitverkocht

Snelle verzending. We dispatch several times a day.
Veiligheid eerst. Veel verschillende, veilige betaalmethoden.

  • Artikelnummer: 1975
  • Verzendgewicht: 10,10 kg
  • In de aanbieding sinds: 10.11.2016
  • TARIC: 84439990000
Klanten kochten hierbij de volgende producten
1. Drukplaat armen voor HyprPrint zeefdrukmachines

Deze extra drukplaat is geschikt voor onze zeefdrukmachines uit de HyprPrint serie. De pallet kan worden gemonteerd door middel van de bijbehorende beugel. De pallet wordt geleverd zonder een houder. Deze kan apart worden aangeschaft als dat nodig is. Als alternatief kan de houder van een bestaande drukplaat worden losgeschroefd en gebruikt worden. Wij hebben ook verwisselbare pallets in allerlei maten en voor verschillende toepassingen. Een overzicht van de afmetingen: Buitenafmetingen van de totale pallet: 62 cm x 10 cm De werkelijke oppervlakte die bruikbaar is om af te drukken is 9,7cmx60cm

2. Spraylijm Extra Tack 600 ml

Spraylijm voor het vastzetten van textiel Deze grote spuitbus "Extra Tack" met 600 ml spraylijm voor textiel wordt gebruikt wanneer het textiel voor de zeefdruk, stevig op de ondergrond moet worden bevestigd. Zo kan deze textiel lijmspray gebruikt worden om T-shirts en andere stoffen voor het zeefdrukken stevig op de drukplaat te bevestigen. Het is belangrijk dat het textiel zonder weerstand van de ondergrond kan worden losgemaakt zonder reststoffen achter te laten. Deze lijmspray laat geen reststoffen achter op de stof. De lijm moet op een afstand van 30 cm worden aangebracht. Inhoud: 600 ml

3. Zeefdruk rakel 33 cm voor A3 zeefdrukramen

33 cm rakel met rakel rubber 75 Shore en houten handvat voor handmatige zeefdruk. Geschikt voor water-, plastisol- en oplosmiddelinkten. Hiermee kan de inkt gelijkmatig op het materiaal worden aangebracht. Geschikt voor onze DIN A3 ramen. Kleur kan afwijken van de afbeelding! Weet je niet welke rakelhardheid of lengte je nodig hebt? Bekijk dan onze rakel handleiding.

4. HyprPrint TEXBASIC Verharder voor luchtdroging 25ml

Verharder / Fixeerder voor TEXBASIC zeefdrukinkten De verharder zorgt ervoor dat het drogen aan de lucht van de drukken mogelijk is en verbetert ook aanzienlijk de wasbestendigheid. De verharder wordt aanbevolen wanneer de afdrukken ook na een machinewas van 60C houdbaar moeten zijn. De fixeerder is niet nodig voor afdrukken op papier en karton. Afdrukken op papier en karton kunnen gewoon aan de lucht opdrogen. Inhoud: 25 ml of 100 ml. Bereik: Met 25 ml fixeerder kun je minstens 3 x 250 ml inkt of 1 liter inkt aanmengen en met 100 ml fixeerder kun je minstens 13 x 250 ml inkt of 3 liter inkt aanmengen. Gebruiksaanwijzing: De vloeistof wordt gemengd met de inkt tot 3% naar gewicht. Aanbevolen wordt om alleen de hoeveelheid inkt die je verwacht te gebruiken met de fixeerder te mengen. De fixeerder van de HyprPrint TEXBASIC serie zorgt ervoor dat de zeefdrukinkt helemaal hard is na ongeveer 24 uur. Binnen deze tijd moet de inkt daarom ook afgedrukt worden. De TEXBASIC inkt wordt op de volgende manier correct gemengd met de fixeerder: Het beste gebruik je een lege bak en keukenweegschaal. Giet net zoveel inkt in de bak als je daadwerkelijk nodig hebt voor het afdrukken. Zorg ervoor dat je de TARE-functie van de weegschaal gebruikt, zodat het gewicht van de lege doos niet in de berekening wordt meegenomen. Bij een normale weegschaal kun je het gewicht ook eenvoudig terugzetten op nul wanneer de doos op de weegschaal staat. Doe bijvoorbeeld 100 gram inkt in de lege beker en voeg 3 gram fixeerder toe aan de inkt. De fixeerder moet goed met de inkt gemengd worden. Dit kan bijvoorbeeld met onze eenvoudige houten spatels. Bovendien kan de TEXBASIC droogvertrager tot maximaal 10% aan de inkt worden toegevoegd.

5. Zeefdrukraam A3 Aluminium 120T

Het fijne 120T zeefdrukgaas wordt gebruikt wanneer de te bedrukken ondergrond weinig kleur kan opnemen. Dit zeefdrukraam is bijzonder geschikt voor het bedrukken van glas, metaal en kunststof. Het is belangrijk dat het te bedrukken materiaal absoluut vlak is. Onregelmatigheden in het oppervlak kan het opbrengen van de inkt verhinderen. Dit formaat heeft een bruikbaar zeefoppervlak van 35 cm x 48 cm. Het raamprofiel is 3 cm breed en 2.5 cm hoog. De grootte van dit zeefraam geeft voldoende ruimte binnenin de zeef voor een DIN A3 afdruk, zonder dat dit problemen geeft met de rakel.

6. HyprPrint TEXPRO zwart 1 liter

Zeefdrukinkt HyprPrint TEXPRO Dekkende zeefdruktinkt op waterbasis voor textiel van katoen (ook gemengde vezels) en synthetische stoffen Kleurtint: Zwart Eigenschappen: Hoge dekking door zeer hoge pigmentatie Op waterbasis, eenvoudig te reinigen met Bio zeefreiniger Houdt de zeef lang open zonder retarder Hitte-fixering mogelijk door strijken (of met de oven, stroomdroger, transferpers) Vrij van schadelijke stoffen, veganistisch en volgens Oeko-Tex Standard 100 geproduceerd. Groot kleurassortiment met 30 kleuren en twee basis-zeefdruk pasta's Richtlijnen voor het afdrukken: Voor textieldruk met zeefdrukgaas 32T tot 120T. Witte kleur 32T-54T. Met water te verdunnen tot 10% Rakel hardheid: 60-75 Shore Dekking van de afzonderlijke kleur Sommige kleuren hebben een lagere dekking. Dit geldt met name voor alle kleuren die geen hoeveelheid wit bevatten. De neon kleuren en CMYK-kleuren hebben een lagere dekking en geven alleen op witte stoffen een optimaal effect. Bij het afdrukken op donkere stoffen met neon kleuren moet er vooraf eerst een witte ondergrond worden bedrukt. Deze ondergrond kan vervolgens overdrukt worden met neon kleuren. Alle andere kleuren kunnen meerdere keren overdrukt worden tot de gewenste dekking is bereikt. Zeefdruk op synthetische vezels (polyester) Bij het afdrukken op polyesterweefsel kan een sublimatie-effect optreden. Dit uit zich door het uitlopen van de textielkleur van het polyester in de inkt door het verwarmen. Om dit te voorkomen, wordt een zwarte sublimatieblocker gebruikt die vooral als een grenslaag gedrukt wordt. Dit moet ook gebruikt worden bij de productie van zeefdruktransfers voor de transfer op polyester stoffen. De grenslaag wordt dan als laatste laag afgedrukt. Drogen Voor een goede wasbestendigheid moet de verf indirect gedroogd worden bij 150 C. Het is gebruikelijk om de kleur met een tussendroger of droogtunnel te fixeren. Voor thuisgebruik, is een haardroger, hetelucht fhn of een transferpers geschikt. Na het drogen van de kleur kunt u het ook strijken. Wij bieden ook een verharder/ fixatie-product aan dat de wasbestendigheid van de prints aanzienlijk verbeterd en het luchtdrogen versneld. Alle kleuren kunnen als n-component onmiddellijk gedrukt en gemengd worden. Houdbaarheid is minimaal 1 jaar. Wij kunnen niet garanderen dat de kleur zonder verharder / katalysator zich hecht op alle textiel. Als de afdrukken na een wasbeurt bij 40 C niet houden, meng dan 1-3% van de verharder met de inkt afhankelijk van het gewicht.