Over Ons

Hier kun je zien met wie je te maken hebt bij ZEEFDRUKLAND.NL. Hier werken inderdaad echte mensen, geen robots. Wil je bewijs? Hier zie je onze teamfoto ;-)

HALLO, BESTE LEZER(IN)!

Wij willen ons kort voorstellen! Naast deze tekst zie je het Zeefdrukland Team. Wij poseren hier met z'n allen en iedereen is in een goede stemming. Waarschijnlijk alleen al omdat de zon scheen. Hier kun je zien met wie je precies te maken hebt. Van links naar rechts: Nils, Nicole, Sabine, Monika, Helga en Sven. Het hoofdkantoor bevindt zich in Duitsland. Van hieruit leveren wij via diverse webshops aan klanten uit heel Europa.

Stel je voor je belt naar ons nummer in Duitsland op +49 203 / 73877535. Dan krijg je waarschijnlijk onze Sabine (zonnestraal) aan de lijn, die altijd in een goede stemming is. Zij adviseert je graag over alle zaken met betrekking tot zeefdruk en apparatuur. Als ze het een keertje niet weet en je niet verder kan helpen (dat kan welleens gebeuren), krijg je direkt Nicole of Sven aan de lijn. Helaas kunnen we op dit moment nog geen Nederlandse telefonische ondersteuning bieden. Maar ook op dit gebied werken we aan een oplossing. Je bent van harte welkom om Engels of Duits met ons te spreken.

ONZE GESCHIEDENIS EN HOE HET ALLEMAAL BEGON - EEN EIGEN TEXTIELLABEL CREËEREN?

Het begon allemaal in 2009. Naast zijn beroep als grafisch kunstenaar wilde Sven iets nieuws proberen en wilde hij T-shirts laten drukken voor het kleine label "Bloodshed Athletics", dat hij samen met een vriend bedacht had.

Over ons - het ZEEFDRUKLAND Team
Het ZEEFDRUKLAND Team

Vroeg of laat zal iedereen die T-shirts draagt welleens over een zeefdruk zijn gestruikeld. Vooral merkbaar door het ingenieuze stofgevoel. De druk absorbeert goed in de stof, vooral bij wit textiel. Tot op de dag van vandaag worden T-shirts in grote hoeveelheden voornamelijk met zeefdruk gedrukt. Het moest dus meteen een zeefdruk worden. Flexfolie en andere soorten "afwerking" waren uitgesloten. Het moesten afdrukken van zeer hoge kwaliteit zijn, die men ook in verschillende winkels kon aanbieden.

Met een klein budget van ongeveer 400€ werden vervolgens verzoeken gestuurd naar verschillende zeefdrukkerijen om ons motief in één kleur op zwart textiel te drukken. Maar we realiseerden ons al snel dat dit te duur werd. Zeefdrukkosten, T-shirts in verschillende formaten + opdruk in één kleur zouden ongeveer 12€ netto per shirt kosten. Ons budget was gewoon te klein voor zeefdruk. Als je het niet kunt laten afdrukken, moet je zelf drukken, zo dachten we. Sven onderzocht wat zeefdrukken eigenlijk inhield en verdiepte zich in zeefdrukmateriaal en ontdekte "Hé, dat ziet er niet zo moeilijk uit. "We kunnen het ook zelf doen"! Zo begon het allemaal en Sven leerde zichzelf zeefdrukken te maken. Hulp was alleen beschikbaar in het Amerikaanse netwerk. Het aanbod van informatie was echter zeer beperkt en de bijbehorende accessoires konden alleen bij professionele detailhandelaren worden verkregen. Zo hebben we weken en maanden lang we verschillende materialen uitgeprobeerd en zelfs geïmporteerde producten uit de VS uitgeprobeerd, wat veelbelovend leek.

Bloodshed Athletics - Born to die

De eerste afdrukken waren niet slecht, maar niet zo goed dat ze verkocht hadden kunnen worden. We monteerden onze zeeframen van eenvoudige daklatten en bedekten ze volledig met zeefgaas. Het gaas werd gewoon op het raam geniet. Voldoende voor een eerste start en eerste afdrukken, maar te onnauwkeurig voor een professionele collectie die verkocht had kunnen worden.

We investeerden dus nogmaals in zeefdrukapparatuur. Dit keer moesten het echte aluminium zeefdrukramen in A2 formaat zijn, zodat we het motief op een zwart shirt konden drukken. Ook wisselden we de inkt op waterbasis voor plastisol omdat onze hobby zeefdrukinkt Dekaprint 2000 veel te snel in de zeef droogde en de prints altijd vies waren. We besloten plastisol te gebruiken, die we met een eenvoudige warmtestraler droogden. Op die manier konden we de prints verbeteren zodat we de eerste shirts konden verkopen.

Alleen geschiedenis - Bloodshed Athletics
Alleen geschiedenis - Bloodshed Athletics

DE STILLE ZEEFDRUKINDUSTRIE

Gaandeweg verwierven we meer en meer kennis op het gebied van zeefdruk, zodat we steeds betere prints konden produceren. We stonden alleen, want de zeefdrukindustrie was voor ons als beginners zeer gesloten. Het was erg moeilijk om informatie te krijgen over deze druktechniek. Dit stoorde ons zo veel dat we begonnen met het samenvatten van onze eigen ervaringen op het gebied van zeefdrukinstructies en het publiceren van onze eerste video's op Youtube.

Onder de naam "Zelf zeefdrukken maken - tips en trucs voor beginners" was er voor het eerst een bruikbare zeefdrukinstructie in Nederland. We wilden wat tips en trucs geven aan anderen die ook een label wilden beginnen. Zo is Zeefdrukland geboren. We werden vaak uitgelachen door grote zeefdrukkers en dealers, soms zelfs beledigd omdat we onze expertise op zo'n vereenvoudigde manier durfden over te dragen.

We lieten ons niet ontmoedigen. En wat begon als een eenvoudig informatieportaal is tegenwoordig een mix van instructies en afgestemde accessoires, waardoor het ook voor beginners mogelijk is om deze prachtige druktechniek te gebruiken om zelf zeefdrukken te maken.

Zeefdrukland 2013 EN 2018

Siebdruckland 2013
Zeefdrukland Ontwerp 2013
Nieuw Zeefdrukland Ontwerp 2018
Nieuw Zeefdrukland Ontwerp 2018

De afgelopen jaren hebben we zelf veel geleerd, we hebben vooral veel leuke mensen online leren kennen of zelfs ontmoet. We spraken met velen van hen over hun eigen start als zelfstandige. Sommigen van hen hebben we gewoon geholpen, bedrijfjes samengestelt en veel mensen ter plaatse opgeleid in onze workshops. We hebben zeker de weg vrijgemaakt voor een of twee textiellabels. We willen deze inspanning nu intensiveren in een nieuw jasje. Want wij houden van zeefdruk en blijven graag in contact met jullie!

Let's get together!

Onze motivatie: We willen deze prachtige en veelzijdige techniek toegankelijker blijven maken voor jullie, met jullie coole en interessante projecten starten en realiseren. Ook jij kunt eigen t-shirts en andere materialen bedrukken. DIY - Gewoon DO IT YOURSELF!

Met vriendelijke groeten: Het hele Zeefdrukland Team

Networking im Workshop
Network & Socialize!