TEXBASIC textielinkt

Onze voordelige inkt voor het bedrukken van lichte textiel

Onze voordelige ecologische inkt HyprPrint TEXBASIC op waterbasis van hoge kwaliteit is het ideale instapsysteem in de wereld van zeefdrukken. Sterk gepigmenteerde waterinkt in 14 briljante kleuren (incl. 4 neon kleuren)

Voor indrukwekkende drukken op licht textiel, papier en karton. Deze inkt gebruik je als je zo voordelig mogelijk wilt afdrukken op lichte stoffen.

Gemakkelijk te gebruiken, laag in prijs en compromisloze kwaliteit.

"Deep Ingression Technologie" — de inkt zonder merkbare druk

HyprPrint TEXBASIC penetreert diep in de vezels en is zeer elastisch en breekt niet bij het uitrekken van het textiel. Voor een comfortabele pasvorm, goede kleur en wasbestendigheid en duurzaamheid van prints.

Flexibel te gebruiken - allrounder voor lichte oppervlakken

Het mengbare kleursysteem HyprPrint TEXBASIC kan gebruikt worden voor direct druk of indirecte transferdruk op katoen, katoenmengsel en de meeste kunststoffen. De inkt kan ook met een roller gebruikt worden of met een penseel.

 • Met constante kwaliteit bedrukbaar met een gaas van 43T tot 90T, verdund met water (tot 10%) tot 120T zeefdrukgaas.
 • Alle kleuren kunnen met elkaar worden gemengd
 • Geringe inktopbouw in de zeef bij een meerkleurige natte druk

Drukkosten - Lage prijs, hoog volume van afdrukken

250 ml inkt is voldoende voor een drukoppervlak van 3-4 m, dat overeenkomt met het afdrukken van 50 T-shirts in A3 formaat op een lichte stof met een 64T gaas. Dit is op basis van HyprPrint TEXBASIC Black 250 ml. De drukkosten zijn ? 0.18 bruto..

Alle kleuren zijn ook beschikbaar in 1L containers.

Gemakkelijk te gebruiken -; Ideaal op elkaar afgestemde componenten.

De optimale wasbestendigheid (tot 60 C bij toevoeging van HyprPrint TEXBASIC verharder, voor het opdrogen aan lucht) wordt bereikt door het drogen bij 150 C gedurende 3 minuten. De inkten kunnen met de flashdroger, banddroger, de transferpers of strijkijzer (binnenstebuiten strijken) wasbestendig gefixeerd worden. Als alternatief is het ook mogelijk de druk gedurende ten minste 5 dagen bij kamertemperatuur aan de lucht te drogen. Door het toevoegen van maximaal 3% HyprPrint TEXBASIC verharder aan de inkt, kun je de droogtijd aan de lucht met 24 uur verminderen.1

Als de inkt te snel droogt in de zeef, kan het eventueel worden gemengd met tot 10% HyprPrint TEXBASIC droogvertrager.

Gereedschappen en zeven kunnen moeiteloos met HyprPrint TEXBASIC zeefreiniger en een beetje warm water worden schoongemaakt. Indien na het decoaten niettemin een lichte inktschaduw in de zeef achterblijft, kan deze met HyprPrint TEXBASIC schaduwreiniger verwijderd worden.

 • HyprPrint TEXBASIC verharder 1 - slechts 24 uur droogtijd in de lucht en beter bestand tegen wassen op 60 C. Na een proefafdruk is het belangrijk een wasproef uit te voeren om de wasweerstand te controleren.
 • HyprPrint TEXBASIC droogvertrager - Verbeterde zeefopenheid en voorkom snelle droging in de zeef
 • HyprPrint TEXBASIC Zeefreiniger - Eenvoudig reinigen van gereedschappen en zeven
 • HyprPrint TEXBASIC schaduwreiniger - Verwijdert inktschaduwen en spookbeelden (AntiGhost)

Ecologisch - Zacht voor het milieu, veilige productie en

De kleuren van de HyperPrint TEXBASIC-serie voldoen aan de Oeko-Tex Standaard 100 klasse I en zijn geschikt voor de productie van baby- en kinderkleding.2

 • HyprPrint TEXBASIC inkten bevatten geen oplosmiddelen
 • HyprPrint TEXBASIC inkten bevatten geen zware metalen
 • HyprPrint TEXBASIC inkten bevatten geen giftige pigmenten
 • HyprPrint TEXBASIC inkten bevatten geen PVC

1 Met de toevoeging van HyprPrint TEXBASIC verharder, wordt de toepassingstijd van de inkt verminderd tot 24 uur. Inkt met verharder mag niet worden gemengd met andere inkten.
2 Letp op!: HyprPrint TEXBASIC verharder kan huidirritatie veroorzaken.