Plastisolinkt

Textiel drukinkt met de hoogste dekking

Zeer dekkende zeefdrukinkt voor licht en donker textiel. Deze textiel drukinkt op basis van plastic, levert de hoogste dekking en houdt het beste op puur katoen, gemengde weefsels en synthetische vezels.

De inkt van de profs: Deze inkt wordt voornamelijk gebruikt door professionele zeefdrukkers vanwege de vele positieve eigenschappen en de goede dekking.

Voor het bedrukken van textiel door middel van zeefdruk door direct druk of plastisoltransfer

Plastisol is heel gemakkelijk en handig af te drukken en droogt niet op in de zeef. Het moet echter na de druk indirect worden gedroogd bij 150 ° C. De inkt is geurloos, vrij van labels, vrij van ftalaten (weekmakers) en zware metalen.

Wie overwegend op zwart textiel afdrukt en een extreem hoge dekking wil, is hier aan het juiste adres. Maar vergeet niet: De kleur moet 2-3 minuten op 150 ° C worden gedroogd. We raden het gebruik van een tussendroger aan. Voor kleine ontwerpen is een föhn voldoende..

  • De inkt kan rechtstreeks vanuit het blik gebruikt worden. Er is geen verharder nodig.
  • Bij meerkleurige afdrukken moet er tussendoor gedroogd worden (6-7 seconden bij 130 tot 150 ° C)
  • Alle kleuren kunnen onderling worden gemengd. De zeef kun je na gebruik reinigen met een plastisolreiniger.
  • Daarom moet de foto emulsie 100% bestand zijn tegen oplosmiddelen. Gebruik daarom de foto emulsie "Mega Definition".
  • Optimale afdrukken, ook op zwart textiel
  • Gebruik een 54T of 64T zeefdrukraam voor textieldruk op lichte en donkere textiel
  • De inkt moet na de druk bij 150 ° C gefixeerd worden. Het indirect drogen kan met een transferpers gedaan worden (inkt niet persen). Professionals drogen de druk met een tussendroger of droogtunnel.

Afwerking:
Plastisolinkt is klaar voor gebruik en kan uit het blik direct worden afgedrukt. Het is een voordeel als de inkt tot 30-35 ° C opgewarmd is en goed geroerd. Het helpt ook om kan de inkt op de verwarming of voorverwarmde tussendroger te zetten. Door het verwarmen is de inkt soepeler en kan daardoor beter verwerkt worden. Door extra te roeren vóór het afdrukken verbetert de drukbaarheid aanzienlijk. Dit geldt zeker voor onze witte plastisol, die erg compact is. Onze ervaring leert dat ook witte inkt gemakkelijk door een 64T zeef kan worden gerakeld.

Rakeltechniek
De plastisol moet in de zeef gegoten worden. Hiervoor wordt de inkt met de rakel losjes door het ontwerp getrokken. Een trek van de rakel met een gemiddelde druk perst vervolgens de inkt op het textiel. Herhaal de procedure als je een betere dekking wenst. Op zwarte textiel adviseren wij tussentijds de inkt te laten drogen (drukken-drogen-drukken-principe). Een afsprong (een afstand tussen het zeefgaas en het textiel van 3-4 mm) is zeer geschikt voor zwart textiel. Hiervoor kun je de arm, of de stand van de zeef in de zeefdrukmachine of overeenkomstig, in hoogte variëren. Als rakel, adviseren wij onze allround rakel.

Anmerkungen:
Plastisol is bijna reukloos. Bij het drogen, moet je wel zorgen voor een goede ventilatie van de werkruimte, aangezien er dampen vrijkomen. Neem voor meer informatie in ieder geval het veiligheidsinformatieblad verder door. Als foto emulsie adviseren wij onze oplosmiddelbestendige mega-definition foto-emulsie die zowel water- en oplosmiddel bestendig is. Deze zorgt ervoor dat de plastisolreiniger de afgewerkte sjabloon niet beschadigt.