Zeefdrukgaas

Het gaas is verkrijgbaar per meter in verschillende fijnheden

Hier bieden we je zeefdrukgaas aan uit polyester voor het bespannen van jouw zeefdrukramen. In de handleiding Wat is Zeefdruk vind je instructies voor het gebruik van verschillende gaasfijnheden.

Hoe kies je het juiste zeefgaas: Elk gaas wordt gekenmerkt door een getal, bijvoorbeeld 43T ( ook wel 43 draden / cm). Zo bestaan er fijnheden van 15T tot 140T. Hoe hoger het getal, hoe fijner het gaas en hoe kleiner de zeefporiŽn. Hoe fijner het gaas, hoe minder inkt er gebruikt wordt in de druk. Het gaas moet goed afgestemd zijn op het materiaal dat je wilt afdrukken. Alle hier genoemde gazen worden verkocht per meter en zijn 1.36m breed.

Bijvoorbeeld:
Zwarte textiel (bijvoorbeeld een zwart T-shirt gemaakt van katoen) kan veel inkt opnemen, en heeft een hoge dekking nodig, daarmee dus ook een relatief grove zeef. Het 43T gaas is hier een goede keuze. Glas of metaal zijn oppervlakken die niet veel inkt kunnen absorberen. Wil je deze materialen bedrukken, gebruik je bijvoorbeeld een zeer fijne zeef (120T en 140T).