Zeefdrukinkt

Voor verschillende toepassingen

Of je t-shirts, canvas, papier, karton, hout, leer of andere materialen bedrukken wilt, wij hebben de juiste zeefdrukinkten. Met onze verschillende kleursystemen, ondersteunen we alle toepassingen.

Let op: De inkt SDLPRO wordt TEXPRO. Het gaat hier om dezelfde inkt, nu ook in 250ml en 1L verkrijgbaar. SDLBASIC wordt TEXBASIC. Alleen de naam verandert.

Met de serie HyprPrint TEXBASIC en HyprPrint Texpro bieden we onze zeefdrukinkten op waterbasis aan, speciaal voor de textieldruk. Met deze inkten kun je echter ook indrukwekkende afdrukken op hout, papier, leer en canvas creren. Ook met onze plastisol inkt kun je textiel duurzaam en met zeer hoge kwaliteit bedrukken.

Algemene informatie over zeefdrukinkten en textiel drukinkten:

Al onze zeefdrukinkten (behalve plastisol) zijn op waterbasis en zijn vrij van zware metalen en andere verontreinigende stoffen. De inkten worden geproduceerd door ons in Duitsland en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Het is belangrijk om te weten wanneer precies welke textiel drukinkt gebruikt moet worden. Zo is onze voordelige drukinkt HyprPrint TEXBASIC bijzonder geschikt voor afdrukken op lichte textiel (katoen en katoenmengsels). Let op: deze inkt kan alleen worden gedrukt op lichte oppervlakken, want het is niet dekkend genoeg op donkere materialen. Deze textielinkt kan ook met een penseel op textiel geschilderd worden.

Een duidelijke hogere dekking geeft onze textielinkt HyprPrint TEXPRO. Deze professionele inkt is geschikt voor zowel lichte als donkere ondergronden. We raden deze inkt aan voor het bedrukken van T-shirts en het bedrukken van textiel in het algemeen. Het grootste voordeel van deze inkt: de verwerking en reiniging is kinderspel, en dit is in de zeefdruk niet vanzelfsprekend. De inkt kan ook drogen aan de lucht met behulp van de verharder. Toch adviseren we daarna de inkt te fixeren met een transferpers of een strijkijzer bij ongeveer 140-150 C, zodat de afdruk beter bestand is tegen een wasbeurt.

Ons inktsysteem HyprPrint TEXPRO kan ook als textielverf gebruikt worden en kan met een penseel geweldig op verschillende stoffen geschilderd worden. Verdunt kunnen de inkten ook worden gespoten. Dit maakt nieuwe methoden en maatwerk mogelijk voor echte unieke producten. Door de hoge pigmentatie kan de inkt met water verdund worden tot max. 10%. Dit is echter niet noodzakelijk met onze neon inkten.